Podsumowanie działalności Stowarzyszenia w roku 2021

Początek nowego roku to czas w którym dokonuje się podsumowania działalności Organizacji w roku poprzednim. Zarząd Lubartowskiego Towarzystwa Przyjaciół Sportu również przygotował Sprawozdanie Merytoryczne z działalności Stowarzyszenia. Zachęcamy do zapoznania się z podsumowaniem.

W 2021 roku Lubartowskie Towarzystwo Przyjaciół Sportu zorganizowało 7 stacjonarnych wydarzeń sportowych i turystycznych:
– imprezy rowerowe – Ekstremalna Rowerowa Droga Krzyżowa, Lubartowski Maraton Turystyczny, Rowerowy RnO „Zdezorientowani 2021”, Rowerowy RnO „Jabłonna ’21” oraz Rajd Rowerowy Śladami I wojny Światowej. W rajdach rowerowych wzięło udział 108 osób.
– imprezy kajakowe: Dzień dziecka w kajaku, Lubartowski Maraton Turystyczny – 84 osoby.
– siatkówka: Mistrzostwa powiatu Lubelskiego w piłkę siatkową – 36 osób.

Dodatkowo w ubiegłym roku Nasze Stowarzyszenie zorganizowało trzy zdalne rywalizacje rowerowe w których w sumie zarejestrowało się 134 uczestników. Rowerzyści walczyli o tytuł rowerowej stolicy powiatów: lubartowskiego, lubelskiego i łęczyńskiego.

Rok 2021 był wyjątkowy dla Lubartowskiego Towarzystwa Przyjaciół Sportu, ponieważ organizacja świętowała wtedy pięciolecie istnienia. Przy tej okazji Członkowie Stowarzyszenia przygotowali i opracowali Mapę tras rowerowych Lubartowa i okolic.

Opisy wszystkich wydarzeń można znaleźć w sekcji [archiwum wydarzeń]

W organizację wymienionych wydarzeń zaangażowanych było siedmioro Członków Stowarzyszenia: Ania, Kasia, Dawid, Jerzy, Przemek, Mateusz i Piotr oraz czworo Wolontariuszy: Agata, Patrycja, Monika i Paweł.

Na realizację zadań publicznych w roku 2021 LTPS otrzymał dotację z Województwa Lubelskiego, Powiatu Lubelskiego, Powiatu Łęczyńskiego, Powiatu Lubartowskiego, Miasta Lubartów oraz Gminy Jabłonna na łączną kwotę 17 642 złotych, ponosząc przy tym wydatki z wkładu własnego w wysokości 2421,48 złotych. Wpływy z 1% podatku wyniosły 107 złotych.

Dziękujemy za obecność w roku 2021 i zapraszamy na wydarzenia które niebawem przedstawimy.

ZARZĄD LUBARTOWSKIEGO TOWARZYSTWA PRZYJACIÓŁ SPORTU