Inauguracja w ALPS za trzy punkty!

Niedziela 8 listopada w naszym Stowarzyszeniu stała pod znakiem Amatorskiej Ligi Siatkówki w Lublinie. Drużyna reprezentująca Lubartowskie Towarzystwo Przyjaciół Sportu tego dnia grała swój pierwszy mecz w tych rozgrywkach.Amatorskie Ligi Lublina i Liga Siatkówki rozgrywane w ramach tej inicjatywy to największa Amatorska Liga Siatkówki w województwie lubelskim. W rozgrywkach bierze udział 18 męskich zespołów podzielonych na dwie ligi: I i II. Drużyna naszego stowarzyszenia tradycyjnie już występująca pod nazwą TPS Lubartów ponieważ w tym roku przystąpiła do rozgrywek występuje w drugiej lidze i walczy z siedmioma drużynami o zwycięstwo w lidze i awans do wyższej klasy rozgrywkowej.

Inauguracja rozgrywek dla naszej drużyny miała się odbyć 18. października, jednak drużyna z którą mieliśmy grać tamten mecz zrezygnowała w ostatniej chwili z rozgrywek i na swój debiut siatkarze z Lubartowa musieli czekać trzy tygodnie.

Do samego meczu TPS Lubartów przystąpił bez nominalnego rozgrywającego. Wynik końcowy pokazuje, że Piotr Kaliński spełnił się tego dnia w tej roli i skutecznie zastąpił Łukasza i Pawła.

Chaos Lublin – TPS Lubartów 0:3 (22:25, 7:25, 15:25)
Skład: Piotr Mazurek, Piotr Kaliński, Piotr Zglejszewski, Paweł Tomasiak, Damian Skubisz, Grzegorz Furtak.

Najbliższy mecz w ramach rozgrywek ALPS TPS Lubartów rozegra 22. listopada, a rywalem będzie również TPS. TPS Gibon.

Poniżej nagranie z meczu:

Z siatkarskim pozdrowieniem,

Piotr Zglejszewski