#SanktuariaLubelszczyzny

Słowem wstępu.

W województwie lubelskim znajdują się 34 sanktuaria w czterech diecezjach: Archidiecezji Lubelskiej, Diecezji Sandomierskiej, Diecezji Siedleckiej oraz Diecezji Zamojsko-Lubaczowskiej. Większość z Nich związana jest z Kultem Maryjnym. Nasze Stowarzyszenie które ma Swoje korzenie (oraz siedzibę) w Parafii pw. Matki Bożej Nieustającej Pomocy w Lubartowie, dlatego jakoś tak naturalnie wyszło, że warto iść w kierunku organizacji Pielgrzymek Rowerowych i tak powstał Projekt #SanktuariaLubelszczyzny, w którym chcielibyśmy zwiedzić wszystkie Sanktuaria i Bazyliki w naszym województwie. Niektóre z nich są bardzo blisko (Bazylika Świętej Anny w Lubartowie), a do innych trzeba będzie jechać kilka dni (m. in. Tomaszów Lubelski, Krasnobród). Jednak jesteśmy pełni nadziei, że uda nam się zrealizować założony cel.

Na tej stronie będziemy zamieszczać główne informacje organizacyjne odnośnie poszczególnych Pielgrzymek Rowerowych. W najbliższym czasie zamierzamy zorganizować dwie jednodniowe Pielgrzymki: 12.06.2020 do Woli Gułowskiej oraz 13.06.2020 do Gołębia.

Wszystkie informacje organizacyjne odnośnie powyższych wyjazdów znajdziecie Państwo w aktualnościach do dn. 04.06.2020. Serdecznie Zapraszamy!